مقاومت روی دیگر حق بر داشتن صلح

در نشست جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با اشاره به فیلم هایی که از سرتاسر دنیا به این جشنواره رسیده است و همچنین تکثر مضامین این آثار، گفتم که مقاومت روی دیگر حق بر داشتن صلح است.

نمی توان در پی صلح بود و در برابر ظلم سکوت کرد، اینکه جشنواره مقاومت امروز شاهد حضور فیلم سازانی از آفریقا، آمریکای جنوبی و شمالی و  اروپاست موید این مطلب است که مقاومت یک مفهوم فرا منطقه ای است، تا وقتی ظلم و ظالمی است، تا وقتی عدالت ستیزی و عدالت طلبی وجود دارد و تا وقتی که جنگ بین حق و باطل است، مفهوم مقاومت وجود خواهد داشت. مقاومت را نمی شود در مکان، زمان و حتی اعتقادات دینی حصر کرد چرا که یک مفهوم متعالی انسانی است، اگر کرامت و آزادی بشریت را مهمترین مولفه های جهان شمول این روزگاران بگیریم، مقاومت تلاشی برای حفاظت و صیانت ار آن است. جشنواره فیلم مقاومت از حقوق بشری ترین جشنواره های فیلم دنیاست چرا که در آن شاهد  فیلم هایی با مضامین منع عدم تبعیض، حق بر آزادی بیان، حق بر حیات، حق بر زندگی در صلح و آرامش و ...  هستیم و این در حالی است که کمتر جشنواره ای وجود دارد که  پذیرای فیلم سازان مستقلی باشد که در پی کشف حقایق و تنویر افکار عمومی از آمریکا به غزه و از اروپا به یمن سفر کرده اند. 

پژواک صدای ساهپوستان قربانی تبعیض نژادی در آمریکا، روزنامه نگاران قربانی خفقان سیاسی در عربستان، زنان و کودکان قربانی سیاست های دولت سعودی در یمن، مردم فلسطینی محروم شده از تعیین حق سرنوشت در غزه، قربانیان فقر در آفریقا و ... در جشنواره بین المللی فیلم مقاومت رنگین کمانی از حق خواهی، عدالت جویی، آزادی طلبی و  فریادی رسا برای لزوم رعایت حقوق بنیادین بشری است. 

باید مفاهیم گفتمانی مقاومت را بسط داد و مصادیق آن را جهانی کرد، بی تردید هر آنکه در جامعه جهانی حقوق بشر را محترم می شمرد و در جهت تکریم بشریت گام بر می دارد به شرط تبیین درست و عالمانه آمادگی پیوستن به جبهه جهانی مقاومت را داراست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *